ປະໂຫຍດຂອງນ້ຳໃບຢານາງແມ່ນມີຢ່າງຫຼວງຫຼາຍບໍ່ວ່າຈະເປັນການເຄືອບແຜໃນກະເພາະອາຫານ ແລະ ລຳໄສ້, ປັບຄວາມສົມດຸນຂອງໂລກກົດໃນກະເພາະອາຫານທີ່ໄດ້ຜົນເປັນຢ່າງດີ ອີກຢ່າງໜຶ່ງລັກສະນະຂອງໃບຢານາງແມ່ນມີກິ່ນເໝັນຂຽວ (ບໍ່ຕ້ອງຕົກໃຈ) ຄ້າຍຄືກັນກັບໃບຜັກໜອກ ແຕ່ເມື່ອດື່ມແລ້ວຈະຮູ້ສຶກໄດ້ທັນທີວ່ານ້ຳໃບຢານາງມີສັບພະຄຸນດີກວ່ານ້ຳໃບຜັກໜອກ,
ໃບຢານາງເປັນສະໝຸນໄພທາດເຢັນ ເໝາະສຳລັບຄົນທາດຮ້ອນ ຖ້າດື່ມເຂົ້າໄປແລ້ວຮູ້ສຶກວ່າໜາວກໍໃຫ້ຫຼຸດປະລິມານການດື່ມລົງ ເນື່ອງຈາກວ່າການເຮັດນ້ຳໃບຢານາງດື່ມນັ້ນບໍ່ໄດ້ຜ່ານການຕົ້ມ ຈິ່ງຄວນເກັບໄວ້ໃນຕູ້ເຢັນ ແລະ ລະວັງນ້ຳໃບຢານາງບູດກ່ອນດື່ມ.
ການເຮັດນ້ຳໃບຢານາງດື່ມໂດຍໃຊ້ເຄື່ອງປັ່ນໃຫ້ຄົງຄຸນຄ່າສານອາຫານແມ່ນມີເຕັກນິກຢູ່ທີ່ວິທີການປັ່ນຄື: ບໍ່ຄວນກົດປັ່ນຄັ້ງດຽວຈົນໃບຢານາງລະອຽດ ແຕ່ຄວນກົດປັ່ນແລ້ວນັບ 1,2,3,4,5ຢ່າງດຽວ ແລ້ວກົດປິດ ລໍຖ້າໃຫ້ນ້ຳໃບຢານາງຢຸດປິ່ນແລ້ວ ກົດປັ່ນອີກຄັ້ງນັບ 1,2,3,4,5ຢ່າງໄວແລ້ວກົດປິດເຮັດຊ້ຳໄປເລື້ອຍໆຈົນໃບຢານາງໝຸ່ນລະອຽດ ວິທີນີ້ເຮັດໃຫ້ໂມເລກຸນຂອງສານອາຫານບໍ່ປ່ຽນຮູບຮ່າງໄປຈາກເກົ່າ ສຳເລັດແລ້ວກໍຕອງດ້ວຍຜ້າຂາວບາງແຊ່ເຢັນໄວ້ດື່ມ ເນື່ອງຈາກບໍ່ໄດ້ຜ່ານຂະບວນການຕົ້ມ ຈິ່ງຄວນເກັບໄວ້ໃນຕູ້ເຢັນ ແລະ ກ່ອນດື່ມຄວນລະວັງຢ່າໃຫ້ນ້ຳໃບຢານາງບູດ.
-----------------
Laos Update : ໃຫ້ທ່ານຫຼາຍກວ່າຂ່າວ
0 comments:
Post a Comment